Savijanje sarmi uz pomoć ovog aparata postaje pravo zadovoljstvo nalik igri. I ne samo to – na isti način možete pripremiti i razne rolnice od pršute, šunke i kačkavalja za predjelo, pa čak i palačinke.
Prilikom pripreme sarme ubacite svež list (zelja, blitve, vinove loze, kupusa u vruću vodu da omekša. Isecite sve nabore sa lista i stavite ga u aparat za mehaničko savijanje sarmi, zatim stavite nadev, povucite ručicu i Vaša sarma je gotova. Jednostavno i brzo kao nikad pre!
Pažnja: Ukoliko pravite sarme od kiselog kupusa, motanje sarmi u krtom materijalu bi moglo da ide nešto teže nego na priloženom snimku. Međutim, za sve ostalo nema problema.
Milica (Zrenjanin) –
Znači zakon! U životu nisam lepše ni lakše smotala sarmice. A sve su identične kao industrijske. Komentari na slavi na račun domaćice nisu izostali. Tajnu nikome nisam odala 🙂
Ljiljana (Kikinda) –
Bravo! I hvala vam veliko na preporuci! Sarme su uvijene bez upola muke kao ranije, tri puta brže i sve su istog oblika kao iz fabrike!
Preporučijem svima. Naročito za slave i svadbe
Mirina kuhinja (Novi Sad) –
Ova spravica je (osim za sarmu, a to nisam ni probala) fantastična za baklave i rolnice. Baklave se sa ovim motaju lako i precizno. Kod baklava je problem što one nisu vizuelno atraktivne kao većina poslastica, a to je veoma važno onima tj. nama koji polažemo pažnju i na dizajn hrane.
Međutim, kada se uviju na ovako precizan – mehaničkui način, sve i zgledaju savršeno jednako i uniformisano. Svoje goste i ukućane sam uspela da fasciniram pedanterijom 🙂
Preporučujem ovu mašinicu ali i moj omiljeni recept sa Coolinarike: https://www.coolinarika.com/recept/789962/
Prijatno! 🙂
Milijana (Ruma) –
Isprva sam istu ovakvu mašinicu (uzgred, dobila sam je na poklon za slavu) smatrala budalaštinom koju mi je neko uvalio kao „produži dalje“ poklon, a onda sam ovde pročitala šta sam pročitala i dobilla ideju za baklave… Bravo! Genijalno! Za ne poverovati kakve su ispale.
A sarme će malo da popričekaju do kiselog kupusa…